Mobil Yazılım Nedir

Mobil Yazılım Nedir?

Bu soruya şu şekilde cevap vererek başlayalım: Mobil cihazlar yani cep telefonları ve tabletlerde kullanılabilmesi adına hazırlanan özel yazılımlar cevabını verebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereke en önemli unsur, mobil cihazın işletim sisteminin ne olduğudur. Mobil yazılım, iOS, Android ve Windows tabanlı işletim sistemlerine göre  üretilir. Bütün yazılımları mobile uygu hale getirmek mümkündür. Böylece cep telefonlarından ve tabletlerden de her türlü işlemi yapma olanağı sağlanmıştır.

Mobil Yazılıma Neden İhtiyaç Duyuluyor?

İstatistik araştırmalarına göre, günde 2 saat mobil cihazlar üzerinden internette geçiriliyor. Cep telefonlarında harcanan zamanın ise %69’u mobil uygulamalarda geçiyor. Bu kullanıcıların % 79’u ise ürün sparişi vermek için mobil cihazları kullanıyor. Aslında günümüzde mobil uygulamalar bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Web sitelerine oranla mobil uygulamalar müşteriye ulaşma noktasında firmalar için daha caziptir. Bunu fark eden firmalar, mobil dünyaya yatırım yaparak müşteri memnuniyetini artırmak ve sektörde kalıcı olmak istemektedirler. Gerek mobil yazılım bildirimleriyle sitenizden daha fazla kişinin haberdar olmasını sağlamak, gerekse de web sitenizin daha geniş bir kitleye hitap etmesini sağlamış olursunuz.

  • Mobil uygulamalar o kadar yaygınlaşmış ki neredeyse kullanmayan yoktur.  Daha hızlı, daha pratik ve istenilen her şeye ulaşma imkanı sağlamaktadır. Mobil uygulamalar, zamandan tasarruf ederek daha çok iş yapılmasını sağlar.
  • Zamanla hayatımızda iyice yer edinen mobil uygulamaların geldiği nokta firmaların dikkatini çekti. Küçük ve büyük ölçekli birçok firma; reklam, tanıtım, pazarlama gibi alanlarını daha etkin kullanabilmek adına kendi mobil uygulamalarını kullanıcı ile buluşturmaya başladı. Hatta az kullanılan veya hiç kullanılmayan mobil uygulamalar dahi cihazlardan kaldırılmıyor. Bu da uygulamalara olan bağlılığı ve ihtiyacı gözler önüne seriyor.
  • Teknomina Bilişim firması sayesinde mobil yazılımın ayrıcalıklı dünyasına adım atabilirsiniz.

Mobil Yazılım Nerelerde Kullanılır?

Artık hayatımızın her yerinde mobil uygulamaları kullanmamız mümkün. Günümüzde cep telefonlarının özelliklerinin artması artık yazılımcıları bu konuda yenilikler oluşturmaları konusunda zorluyor.

Geçtiğimiz zamanlarda yalnızca bilgisayarda yapabildiğimiz özelliklerin şimdilerde cep telefonlarında da yapabilmemiz ve internet bağlantı hızlarının cep telefonlarında 4.5G ile artırılmış olması mobil yazılımların çeşitlenmesine olanak sağlıyor.

Mobil Yazılım- Telefon ve Tablet Uygulamaları-Teknomina com

Google Play Store Uygulamalarına Uyumlu yazılım

Bir ürün satın almak için, klima ve televizyonlar gibi uzaktan kumanda edilebilme özelliği olan cihazları kontrol etmek için, insanlarla iletişim kurmak için kullanılabilir mobil yazılım kullanılabilir.

Yazılımları geliştirme konusunda uygulama geliştiricilere detaylı bilgiler veren Google, Play Store‘da yayınlanmış olan yazılımın kaç kullanıcısının uygulama hatası aldığını ve ne şekilde düzenlenebileceğinin bilgisini vererek yazılımcılara uygulama hatalarının giderilmesi konusunda yardımcı oluyor. Fakat yazılımının özgün olduğu görülen ve açık kaynak kodlarının piyasaya konulmaması IOS konusunda uygulama azlığına neden oluyor. Aynı şekilde pazarda kendisine çok fazla yer bulamayan Windows Phone işletim sistemli cep telefonları için de uygulama mağazalarında sınırlı sayıda ürün görmemizi sağlıyor.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski